Elisabeth Melkonyan

e-mail:melkonyan@yline.com

Rođena 1959. godine u Schwazu u Tirolu (A). Od 1979-81. godine studira na Pedagoškoj akademiji u Innsbrucku. Tu se obrazuje za profesoricu likovne kulture i francuskog. Nekoliko godina radi kao profesorica na školama u Tirolu. Sudjeluje na Međunarodnoj salzburškoj ljetnoj akademiji kod prof. Eduarda Paolozzija i prof. Robina Pagea. Potom sudjeluje na stručnom simpoziju u Španjolskoj kod prof. Reinera Schiestla. Od 1988-94. godine studira slikarstvo kod prof. Arnulfa Rainera i prof. Herwiga Zensa na Akademiji likovnih umjetnosti u Beču. Također studira oblikovanje tekstila kod prof. Seppa Moosmanna na Akademiji za primijenjenu umjetnost u Beču.

Dobiva nekoliko stipendija za stručni boravak u inozemstvu, stipendiju za boravak u Francuskoj na lacademie internationale dete, Pariz; za Royal College of Art u Londonu. Univerzidad de Complutense u Madridu. Asistentica je na Ljetnoj akademiji Genius u Turskoj. Godine 1994. stiče titulu magister artium na ALU te na Akad. za primij. umjetnost u Beču. Sudjeluje na Međunarodnom Visual Arts Symposion Jahodna u Slovačkoj. Studira na Akademiji za primij. umjetnost kod prof. Chr. L. Atterseea.

Započela studij za doktorat na Akademiji za primij. umjetnost u Beču kod prof. Manfreda Wagnera. Izlagala je na mnogim samostalnim i grupnim izložbama (Beč, Marly le Roi (F), galerija Arcade u Moedlingu, Horn, Minoritengalerie Graz, Bečka Secesija Beč, Galerie im Hochtal Hallstatt, WUK Beč, London, Maastricht, galerija Gaudenz-Pedit Lienz, Cidade de Ourense (E), Slovačka narodna galerija u Dunajska Streda, Vermes Villa, Galerija Trabant, Beč). Sudjeluje u akciji i izložbi u Psihijatrijskoj bolnici Grada Beča

OSTALI AUTORI