Aleksandra Rotar


tel:00385 (0)52 217471
mob:091 571 27 78
e-mail:aleksandra.rotar@pu.tel.hr
www:http://www.aleksandrarotar.com

Rođena 1963. godine u Pazinu. U Puli je završila Školu za primijenjenu umjetnost, odjel za Grafički dizajn. Godine 1982. upisala je Akademiju za primijenjenu umjetnost u Beču. Studirala je u Klasi za vizualne medije kod profesora Petera Weibela i stekla titulu magister artium. Vodila likovne radionice. Osim pedagoškim radom (predavala je na Školi za primijenjenu umjetnost i dizajn u Zagrebu, bila je asistentica na Pedagoškom fakultetu i Visokoj učiteljskoj školi u Puli), bavi se slikarstvom, grafičkim dizajnom, animiranim filmom, dekoracijom, instalacijama, skulpturama.

Radila je scenografiju i za koncert ozbiljne glazbe orkestra iz St. Petersburga, uređivala interijere kod Europskog prvenstva u krosu u Medulinu, 2002. godine. Članica je HDLU Istre, IG bildende Kunst iz Beča te Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.

Radovi se nalaze u fundusima Grada Pule, Grada Iloka, Općine Grožnjan, Muzeja Grada Pazina, Sveučilišne knjižnice u Puli, gradskim knjižnicama, Gimnaziji i Osnovnoj školi u Pazinu, Općoj bolnici u Puli. Izlagala je na mnogim samostalnim izložbama u Etnografskom muzeju Istre i Muzeju Grada Pazina u Pazinu, Galeriji LUKA, Diana, Galeriji Doma hrvatskih branitelja Puli, Beču, Osijeku, Zagrebu, Zavičajnom muzeju u Buzetu, Medulinu, Muzeju u Labinu, Galeriji Fonticus u Grožnjanu, te na skupnim izložbama u Puli, Rovinju, Tabakmuseumu u Beču, Spomen domu u Pazinu, Gradecu u Zagrebu, Ars electronici u Linzu, Grazu, Osijeku, Rijeci, Splitu, Padovi, Grožnjanu, Poreču, na ex tempore u Vodnjanu, Grožnjanu, Fažani....

OSTALI AUTORI